Chocolata son Carmela Páez La Chocolata, ao cante e baile, xerezana; Rubens Silva de Arcos de la Fª, á guitarra, e o granadino Cuni Mantilla, ao contrabaixo.
Esta formación básica, tan propia do jazz, bástalles para crear un estilo mestizo e propio, un cóctel orixinal con tres ingredientes principais que se saborean nestas 10 cancións: flamenco, jazz, e o abanico da música latinoamericana desde a rancheira ao danzón.
O seu primeiro disco gravado en estudio, "De Un Suspiro", contén, ademais colaboracións de luxo como a de Manuel Imán nunha fermosa versión de "El cordón de mi corpiño" ou a de Andrea Echeverri (Aterciopelados) nun soneto do poeta arxentino Francisco Luís Bernárdez, cantado a son de rancheira chamado "Soneto".
Chocolata logrou unha difícil conxunción, unha singular alquimia musical que non permite encasillalos en ningún xénero porque lles outorga un estilo inconfundible.
Esta formación básica, tan propia do jazz, bástalles para crear un estilo mestizo e propio, un cóctel orixinal con tres ingredientes principais que se saborean nestas 10 cancións: flamenco, jazz, e o abanico da música latinoamericana desde a rancheira ao danzón.
O seu primeiro disco gravado en estudio, "De Un Suspiro", contén, ademais colaboracións de luxo como a de Manuel Imán nunha fermosa versión de "El cordón de mi corpiño" ou a de Andrea Echeverri (Aterciopelados) nun soneto do poeta arxentino Francisco Luís Bernárdez, cantado a son de rancheira chamado "Soneto".
Chocolata logrou unha difícil conxunción, unha singular alquimia musical que non permite encasillalos en ningún xénero porque lles outorga un estilo inconfundible.
No hay comentarios:
Publicar un comentario